Zinkbeklædning er en metalbelægning, der beskytter stålet mod korrosion. Det giver også en vis beskyttelse mod brand og hærværk.

Den mest almindelige type zinkbeklædning er galvaniseret, som er belagt med zink for at give et beskyttende lag. Zinkbeklædning fås også i rustfrit stål eller i aluminium, som er dyrere muligheder.

Zinkbelægninger er en økonomisk måde at beskytte stål mod rust, korrosion og brandskader sammenlignet med andre typer metalbelægninger som aluminium eller rustfrit stål.

Er der risiko for korrosion ved zinkbelægning?

Zink er et metal, der bruges som belægning for at beskytte andre metaller. Det bruges også til at lave messing, mønter og andre genstande. Zinkbelægningen kan blive korroderet af klorid i luften.

Der er tre måder, hvorpå korrosion kan ske med zinkbelægning:

-Den første måde er, når zinken bliver opløst af vand. Dette vil resultere i, at metallet nedenunder udsættes for atmosfæren og korroderer.

-For det andet, hvis zinken bliver ridset eller beskadiget, vil den blotlægge metallet nedenunder, som så vil være modtageligt for korrosion.

– Til sidst, hvis der er mellemrum imellem, hvor to stykker metal er blevet sat sammen med en zinkbelægning, så kan det også føre til korrosion.

Hvordan påfører man en zinkbelægning?

En zinkbelægning påføres ståloverfladen for at forhindre korrosion.

En zinkbelægning påføres ståloverfladen for at forhindre korrosion. Det kan gøres ved at dyppe stålet i et bad eller sprøjte det med en flydende zinkopløsning. Metallet vil oxidere og danne et beskyttende lag på dets overflade.

Hvordan påfører du zinkbelægning?

Zinkbelægning er en proces, der bruges til at beskytte stål mod rust og korrosion.

Det første trin i zinkbelægningsprocessen er at rense stålets overflade. Dette trin fjerner enhver olie, fedt eller snavs, der ville hæmme bindingen af zink med metallet. Overfladen skal være tør og fri for urenheder, før der påføres en primer eller maling.

Generelt er der to typer zinkbelægninger: organiske og uorganiske. Organiske belægninger er opbygget af organiske materialer såsom linolie, mens uorganiske belægninger består af ikke-organiske materialer såsom zinkoxid.

Hvad er fordelene ved zinkbelægning?

Der er mange fordele ved zinkbelægning, herunder korrosionsbestandighed og forbedret malingsvedhæftning.

Du kan læse meget mere om zink profiler her >>

Den første fordel ved zinkbelægning er korrosionsbestandighed. Forzinkning er meget modstandsdygtig over for korrosion og bruges ofte på metaloverflader, der er i kontakt med vand eller andre ætsende stoffer. Dette gør det til et godt valg til metalkonstruktioner, der er udsat for elementerne, såsom broer, kraftværker og vandtårne. Den anden fordel ved zinkbelægning er forbedret malingsvedhæftning. Forzinkning forbedrer vedhæftningen af maling ved at skabe en barriere mellem basismetallet og malingslaget. Dette forhindrer enhver form for kemisk reaktion i at forekomme mellem de to materialer, som ville få dem til at skrælle væk fra hinanden over tid.

Hvor meget koster zinkbelægning?

Forzinkning er en proces, der involverer belægning af overfladen af en genstand med zink, typisk som en form for korrosions- og rustbeskyttelse.

Prisen kan variere afhængigt af størrelsen og typen af det objekt, der belægges. Den gennemsnitlige pris for zinkbelægning er $1-3 pr. kvadratfod.

Hvad er de forskellige typer zinkbelægninger?

Zink er et metal, der kan bruges som belægning til andre metaller. Det er en økonomisk og miljøvenlig måde at beskytte metallet mod korrosion. Der findes forskellige typer zinkbelægninger, som omfatter galvanisering, varmgalvanisering, elektrogalvaniserede og organiske belægninger.

Galvanisering er processen med at dyppe et metal i smeltet zink, så det får en beskyttende belægning. Zinkbelægningen forhindrer korrosion ved at blokere ilt i at nå metaloverfladen. Denne type zinkbelægning er også meget omkostningseffektiv, fordi den kun kræver et lag zink, der skal påføres metallets overflade.

Organiske belægninger er opbygget af naturlige materialer som linolie eller fyrretjæreolie, som påføres overfladen for at yde beskyttelse mod korrosion og slid. Organiske belægninger er ikke så holdbare som galvaniserede eller elektrogalvaniserede belægninger, men de tilbyder mere fleksibilitet, når det kommer til design

Hvad er ulemperne ved zinkbelægning?

Forzinkning er en populær proces til at beskytte metaloverflader mod korrosion.

Ulemperne ved forzinkning er, at det kan være tidskrævende og dyrt. Det kan også være svært at fjerne, hvis man ønsker at ændre farven på overfladen.