Paddleboardet er en af de mest populære vandsportsgrene i verden.

Paddleboardet er et langt, smalt bræt med flad bund, som du står på og bruger dine hænder til at drive dig gennem vandet.

Du kan bruge den til at surfe eller bare roligt padle rundt.

Det er vigtigt at vide, hvad du skal kigge efter i et paddleboard, fordi det vil afgøre, hvor effektiv og komfortabel du vil være på vandet.

Hvad skal du kigge efter i et paddleboard?

– Længde: Længden af dit bræt skal være proportional med din højde. Den bør ikke være for kort eller for lang, da det vil gøre padlingen sværere.

– Bredde: Bredden af brættet skal også være proportional med din højde samt dit armspænd. Hvis den er for bred, kan den glide ud under dig, og hvis den er for smal, vil den føles ustabil og tippet, når du står ovenpå

Hvorfor du skal bekymre dig om et paddleboard

Et paddleboard er en type bræt, som du står på, og bruger dine hænder til at presse dig selv gennem vandet. Det er en fantastisk måde at træne på, og det er også meget afslappende.

Det første paddleboard blev opfundet i 1800-tallet af William Webb, en englænder, der ønskede at udvikle en ny måde for folk at komme rundt på vandet.

De 6 overvejelser, når du køber dit første SUP-bræt

At købe et SUP board er en stor investering, og du bør sikre dig, at du får det rigtige produkt til dine behov, før du køber.

Du skal overveje størrelsen på brættet, hvor meget det vejer, hvilken slags padler og tilbehør der følger med, hvor meget opbevaringsplads der er på brættet, og hvilken slags garanti det kommer med.

De 10 trin til at købe dit første paddleboard

1. Beslut dig for størrelsen på dit bræt – Dette vil afhænge af din vægt, højde og den type vand, du skal padle i.

2. Beslut dig for en form – Dette er mere personlig præference, men du vil måske overveje, hvor ofte du laver yogastillinger eller surfer, når du vælger en form.

3. Vælg et materiale – De mest almindelige materialer til paddleboards er polyethylen (PE), polypropylen (PP) og Hypalon (H). PP og PE er mere fleksible og holdbare end H, som er dyrere, men også lettere og mere støjsvage.

4. Vælg et oppusteligt eller hårdt skal design – Oppustelige brædder er nemmere at transportere, men hårde skaller vil være stærkere, hvis du skal bruge det på mange forskellige steder

5. Overvej hvilken slags trækpuder du ønsker – De fleste brædder kommer med nogle trækpuder allerede installeret, men hvis ikke er der mange forskellige typer tilgængelige, herunder: diamant

De bedste Stand Up Paddle Boards til begyndere

Hvis du er nybegynder og leder efter det bedste stand up paddle board, er det vigtigt at overveje følgende faktorer.

– Længden af brættet: Du bør ikke gå efter et paddleboard, der er for langt eller for kort. En god længde ville være 10' til 12'.

– Vægten af brættet: Hvis du planlægger at bære dit stand up paddleboard med dig, så er det vigtigt, at det ikke er for tungt for dig at bære rundt på.

– Bredden af brættet: Dette vil afhænge af din højde og hvor godt du kan balancere dig selv. En god bredde ville være 30" til 40" bred.

De bedste stand up paddle boards til begyndere er dem, der har disse tre faktorer i betragtning!